Hajdu Ráfis János Mezőgazdasági Gépmúzeum

látnivalók Mezőkövesden

Hajdu Ráfis János Mezőgazdasági Gépmúzeum

A Hajdu Ráfis János Mezőgazdasági Gépmúzeum Mezőkövesd egyik legjelentősebb látványossága, de jellegét tekintve országosan is egyedülálló gyűjtemény.

A műtárgyanyag felöleli a magyar mezőgazdaságban használt technikai eszközök sokféle változatát, többek közt az emberi-állati izomerőre szerkesztett gépeket, gőz, gáz, benzin, petróleum és diesel üzemű robbanómotorok stabil és lokomobil változatát, a szél és vízierő gépeket, traktorokat.

Kovácsműhelyt és díszes, népi kovácsoltvas gyűjteményt, továbbá cséplőgépeket, magtisztítókat, jéggyártó berendezést, tűzoltó szivattyúkat, ekék, szecskavágók és más mezőgazdasági gépek, eszközök számos sokaságát, az első villamos motorok és generátorok sokféleségét.

Legfontosabb rendezvényünk a minden év szeptember első felében megrendezett "Országos Mezőgazdasági Gépésztalálkozó" amely az idelátogató turistáknak, gyűjtőknek és érdeklődőknek tartalmas időtöltést, felejthetetlen élményt nyújt.

Tel./Fax: +36 49-312-820

Cím:
Mezőkövesd, Eötvös József út 32.
Település ismertető
  • Mezőkövesd

    Mezőkövesd a Bükk-hegység déli lábánál, az Alföld és az Északi Közép-hegység találkozásánál terül el....Mezőkövesdi programok

Szállások Mezőkövesdenés környékén


További találatok: |
Telefon: (+36) 1 255 2200
hétfő-péntek 9-17 óráig
E-mail: info@utisugo.hu