Jézus Szíve Templom - Mezőkövesd

látnivalók Mezőkövesden

Jézus Szíve Templom - Mezőkövesd

Az új Jézus Szíve templomot 2001. október 13-án szentelték fel, melyre majdnem nyolc évtizedig vártak a mezőkövesdiek. A Jézus Szíve egyházközösség modern, kéttornyú templomát és plébánia épületét Rátkai Attila és neje Kiss Róza tervezte.

A díszítő falfestmények mezőkövesdi fiatal művész, Köteles István munkái. A régi templom épületében, mely 80 méterre található orgona múzeum megnyitását tervezik. Az új templom a szomszédos Millennium Emlékparkkal és Kavicsos-tó környékével kedvelt helyszíne a városi rendezvényeknek.

Pünkösd utáni harmadik hét vasárnapján tartják a nagy hagyományra visszatekintő búcsúját. Külföldről is érkeznek zarándokok az eseményre, ahol sokan a résztvevők közül népviseletet öltenek. A régi templom épületében, melynek a falait Takács freskók díszítik, orgona múzeum létrehozását tervezik.

  • Mezőkövesd

    Mezőkövesd a Bükk-hegység déli lábánál, az Alföld és az Északi Közép-hegység találkozásánál terül el. Itt halad el az M3 autópálya, a 3-as számú országos főút és a Budapest-...Mezőkövesdi programok

Szállások Mezőkövesdenés környékén


lapozás: |
Telefon: (+36) 1 255 2200
hétfő-péntek 9-17 óráig
E-mail: info@utisugo.hu