Szent László Gimnázium és Szakközépiskola - Mezőkövesd

látnivalók Mezőkövesden

Szent László Gimnázium és Szakközépiskola - Mezőkövesd

A főutcán (Mátyás király út) Miskolc felé haladva a Szent László Gimnázium és Szakközépiskola impozáns épülete vonja magára a figyelmet. Az 1911-ben létesített intézmény oromzatán látható vált a rendszerváltást követően az a nagyméretű kép, melyet évtizedeken keresztül vakolat rejtett. A képen két szárnyas angyal fogja közre a történelmi Magyarország címerét. Muranoi porcelán, aranyfüsttel bevonva.

A Szent Lászlóról elnevezett gimnázium 1911 szeptemberében kezdte működését és falai közül ezrek és ezrek kerültek ki hasznos, kötelességtudó értelmiségiként. A helytörténészek a tudói és számontartói, mi minden volt itt a szellem- és testkultúra szolgálatában: országos hírű dalárda, gyöngyös bokréta, megújuló "műkedvelő" majd "öntevékeny" színjátszás. A gimnázium, amely időközben szakközépiskolával bővült, ma is országos hírű. Szakágai: pénzügyi, menedzserasszisztensi és ügyintéző-titkári.
Település ismertető
  • Mezőkövesd

    Mezőkövesd a Bükk-hegység déli lábánál, az Alföld és az Északi Közép-hegység találkozásánál terül el....Mezőkövesdi programok

Szállások Mezőkövesdenés környékén


További találatok: |
Telefon: (+36) 1 255 2200
hétfő-péntek 9-17 óráig
E-mail: info@utisugo.hu