Zsóry Gyógy- és Strandfürdő - Mezőkövesd

látnivalók Mezőkövesden

Zsóry Gyógy- és Strandfürdő - Mezőkövesd

A Zsóry Gyógy- és Strandfürdő Észak-Magyarország legnagyobb forgalmával rendelkező gyógyfürdője. Az év bármely szakában méltó zárása lehet a mezőkövesdi ismerkedésnek egy kellemes fürdőzés Észak-Magyarország legnagyobb fürdőjében.

A városközponthoz 3 kilométerre a legjelentősebb turisztikai látványosság, a Zsóry Gyógy-és Strandfürdő szolgáltatásai vehetők igénybe. 1939-ben Zsóry Lajos főszolgabíró birtokán, a város nyugati határában, a Budapest-Miskolc közötti főút mellett az állam kőolaj-kutató fúrásokba kezdett.

A mélyből olaj helyett magas kéntartalmú termál-víz tört fel. Ő lett a később róla elnevezett fürdő alapítója. Zsóry Lajos először palackozott formában hozta forgalomba a termálvizet, majd átadásra került az első fürdőmedence is 1940-ben, amely azonban a háború alatt teljesen tönkrement. A víz gyógyító hatása miatt hamar közkedvelt lett a környék lakosai körében. A nagy anyagi ráfordítások, átalakítások miatt már a ’70-es évek közepén országosan elismert, színvonalas fürdővé fejlődött.

1980-ban megnyitották az autóskempinget, amely a vendégek számának növekedéséhez vezetett. 1988-ban, magánberuházásban megépítették az óriási vízi csúszdát. 1990-ben átadták a ragasztott faszerkezettel fedett, feszített víztükrű uszodát.

A vendégek megmártózhatnak a mozgásszervi és nőgyógyászati panaszokat enyhítő "Zsóry" vízben. A strandoló felnőttek és gyerekek részére meleg vagy hideg vizes élménymedence, hideg vizes uszoda és hullámmedence is rendelkezésre áll.
Település ismertető
  • Mezőkövesd

    Mezőkövesd a Bükk-hegység déli lábánál, az Alföld és az Északi Közép-hegység találkozásánál terül el....Mezőkövesdi programok

Szállások Mezőkövesdenés környékén


További találatok: |
Telefon: (+36) 1 255 2200
hétfő-péntek 9-17 óráig
E-mail: info@utisugo.hu